Irina Parfichi – psihoterapeut integrativ

Psihologul tău. Psihologul copilului tău. Psihologul familiei tale!

Sunt Irina, absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității București, Psihoterapeut integrativ și psiholog clinician autorizat de Colegiul Psihologilor. Sunt consilier de dezvoltare personală acreditat de Ministerul Muncii.

Sunt mămica unei fetițe năzdrăvane și soție de peste 12 ani.

Când ajungi la o răscruce în viață, pentru că inevitabil mai devreme sau mai târziu din păcate vei ajunge și în acest punct, este important ce alegi: vei merge pe aceeași cale bătătorită pe care ai mers de fiecare dată, făcând ce ai făcut și ieri, luând aceleași decizii iar și iar și având aceleași rezultate, sau o vei lua pe o nouă cale, pe drumul cel mai puțin umblat, care poate părea dur și stâncos, dar care deschide ușa catre o serie noua de învățăminte, un nou set de intuiții și o altă perspectivă asupra vieții.

Eu vin către tine cu deschidere, instrumente și tehnici specifice pentru a porni împreună pe drumul tău.

Este în regulă să te simți uneori obosit, să fii emotiv, anxios, să te plângi sau să fii nemulțumit. Respiră adânc, conștientizează ce simți în prezent și lucrurile pentru care ești recunoscător, călătorește în natură, mergi la concerte sau fă orice alte activități care te bucură; toate acestea îți cresc starea de bine. Trăieste momentul și accesează ceea ce te încarcă pozitiv.

Însă, dacă ți se întâmplă să pierzi direcția și nu mai știi încotro mergi, când tragi doar concluzii proaste/ devalorizante despre tine, iar potențialul tău este blocat, atunci resursele tale sunt folosite pentru a supraviețui, iar corpul și creierul tău funcționeaza “pe avarie”. Când suntem presați de situații din viața noastră și ajungem în dificultate, funcționăm într-o versiune a noastra cu erori, încărcatură emoțională puternică și cu dezechilibre.

Este momentul să ceri ajutor, să îți activezi resursele bune.

Nu exista o metodă miraculoasă de 50 de minute pe care sa o avem (eu sau alți psihologi ), însă am deschidere să explorăm împreuna istoria ta de viață și ce te doare, ce te motivează și îți dă curaj.

Resursele tale sunt infinite, rolul meu este să te ajut să le accesezi și să fii cea mai bună versiune a ta.

Regăsește-ți puterea interioră si devin-o programatorul întregii tale vieți!

**********

Psihoterapia cognitiv comportamentală – Transformarea vieții prin înțelegere și schimbare profundă!

Numele meu este Iulia Năstase și, din 2019, sunt psihoterapeut specializat atât în psihoterapie cognitiv-comportamentală, cât și în psihoterapie sistemică de cuplu, specializări autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Misiunea mea este să te ajut să îți îmbunătățești sănătatea mintală și să îți transformi viața așa cum ți-o dorești. Și nu în ultimul rând, să îți fiu alături în momentele dificile ale vieții, ajutându-te să găsești calea potrivită ție.

Cine sunt și ce fac?

Ca psihoterapeut, folosesc o abordare orientată către soluții pentru a te ajuta să-ți înțelegi gândurile, emoțiile și comportamentele într-un mod profund.

Experiența mea este în următoarele direcții:

Psihoterapie individuală:

  • anxietate
  • depresie
  • gestionarea stresului
  • relații dificile
  • încredere în sine, acceptare, iubire de sine

 Divorț:

  • însoțirea cuplurilor care vor sa își salveze relația de la divorț
  • gestionarea relației dintre partenerii care vor să rămână părinți și după ce au divorțat,
  • gestionarea vieții de după divorț (decizii, probleme de comunicare, încredere in sine, creșterea independentei, ajustare emoțională, stabilirea unei noi rutine si gasirea unui nou echilibru personal)

Cuplu:

  • comunicare deficitară
  • gestionarea stresului și luarea de decizii
  • divergențe în ceea ce privește viitorul relației
  • dependențe și comportamente problematice
  • dificultăți în gestionarea sarcinilor zilnice
  • conflicte si certuri constante 

Cum te pot ajuta?

În cadrul ședințelor de terapie, vom colabora pentru a identifica și a schimba tiparele de gândire și comportament care iti afectează negativ viața.

Vom explora și îmbunătăți relațiile tale interpersonale și îți voi oferi instrumentele și resursele necesare pentru a face schimbări potrivite și durabile.

Ce mă diferențiază?

  • Abordare personalizată: Fiecare individ este unic, așa că fiecare plan de tratament este adaptat specific nevoilor și obiectivelor tale.
  • Orientare către soluții: Accentul principal este pus pe găsirea soluțiilor practice și durabile pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele terapeutice.
  • Colaborare și empowerment: Încurajez implicarea activă a clienților în procesul terapeutic, promovând astfel autonomia și creșterea personală.

Cum începem?

Dacă ești gata să începi călătoria spre o viață mai sănătoasă și mai echilibrată, te invit să mă contactezi pentru o primă consultanță.

Împreună vom identifica obiectivele tale și vom crea un plan de tratament personalizat pentru a-ți atinge aspirațiile.

Aștept cu nerăbdare să vă fiu de ajutor în călătoria ta către o viață mai fericită și mai împlinită!

**********

Psiholog Ana Ionescu

Timp de 42 de ani am descoperit și aprofundat, împreună cu elevii mei, tainele limbii și literaturii române. I-am observat cu atenție, le-am fost alături, ca profesor și pedagog și am înțeles, în timp, că acești oameni în formare au nevoie nu numai de cunoaștere, ci și de suport emoțional, de empatie și înțelegere, pentru a trece cu bine peste dificultățile si provocările inerente vârstei.
Am adus cu mine în cabinet, experiența mea de profesor, o profundă înțelegere a naturii umane, caldură sufletească și profesionalism. Ca psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală urmăresc crearea unor relații terapeutice armonioase, care să-i ajute pe cei cu care lucrez, să depășească traume, pierderi semnificative, blocaje emoționale, fobii și dependențe, să se descopere pe ei înșiși și să descopere care le sunt resursele.
Pe cei aflați la început de drum în carieră îi ajut să-și descopere pasiunile și aptitudinile, adevărata vocație, calea pe care o vor urma, pentru a deveni ceea ce își doresc. Îmbin în fiecare zi, în demersul meu terapeutic, profesionalismul si noblețea unei profesii utile si necesare, cu cea de profesor și pedagog, conștientă tot timpul că fiecare om, fiecare tânăr are o poveste unică, pe care o putem rescrie împreună, în timp ce este trăită.

**********

Psiholog Valentina Predan

Simți și observi că ceva se întâmplă cu micuțul sau adolescentul tau ? Simți că ai nevoie de o mai bună îndrumare în dezvoltarea sa? O evaluare complexă este de ajutor, printr-o imagine de ansamblu, tridimensională și anume cognitivă, emoțională și comportamentală. Dezvoltarea armonioasă fizică și psihică a copilului și adolescentului joacă un rol important mai apoi, în viața unui adult. O evaluare complexă ajută atât părintele cât și specialistul în intervenția sa terapeutică.

Ce presupune, o evaluare a dezvoltării copilului și adolescentului ? În primul rând aceasta este compusă din întâlnirile cu părinții și copilul/adolescentul în cadrul cărora se vor aplica interviuri clinice și o paletă largă de teste psihometrice cu licență,  specifice fiecarei etape de dezvoltare, în urma cărora se va elabora un raport de evaluare psihologică.

Testele psihometrice pe care le folosesc în procesul de evaluare psihologică pentru copii și adolescenți sunt:

  • Platforma de evaluare a dezvoltarii 3 – 6/7 ani (PEDa), care contine 50 de scale/teste și evaluează toate competențele copilului: cognitive, emoționale și sociale, temperament, autonomie, nivelul pregătirii pentru școală, cât și scale de screening psihiatric pentru tulburările specifice copilariei.
  • Platforma de evaluare a dezvoltării 6/7 – 18/19 ani (PEDb), care integrează 55 de teste și evaluează nivelul de dezvoltare neuropsihologică, aptitudini cognitive, temperamentul/personalitatea, interesele și valorile, aspecte ce țin de sănătatea mintală și strategiile de învățare.
  • Matrici Progresive Standard 6-80 ani, prin care se evaluează inteligența.
  • Testul de atentie D2, 11-60 ani, care este o măsurare a atenției selective și a capacității de concentrare relaționate cu stimularea vizuală.
  • ASEBA 6-18 ani, prin care se evaluează un spectru larg de competențe, comportamente adaptative și probleme.
  • Inventarul de depresie Beck, începând cu vârsta de 13 ani
  • Flanker și PON +16 ani, măsoară trei aspecte cognitive și anume atenția concentrat, atenția distributivă și viteza perceptivă.
  • DECAS, + 18 ani, măsoară cinci dimensiuni ale personalității: Deschiderea, Extraversiunea, Conștinciozitatea, Agreabilitatea și Stabilitatea emotională.
  • MCMI-III, +18 ani, instrument clinic axat pe evaluarea psihopatologică a personalității, compatibil cu DSM-IV,
  • A.T., +18 ani, tehnica proiectivă ce urmărește să evalueze modelele de gândire, atitudinile față de sine și față de ceilalți, capacitatea observațională și răspunsurile emoționale ale persoanei la un material slab structurat.
  • EFA, + 18 ani, evaluarea personalității clinice și normale.

 

Bine ati venit in cabinetul nostru